2 Yumurtalı Trileçe
2 Yumurtalı Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 su bardağı un ( una nazaran değişir akışkan rahat karışacak bir kıvamda olsun)
Sos;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- Karameli için 1 çay bardağından biraz fazla şeker
- 2,5 çay bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı nişasta
Üzerine;
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağından biraz fazla süt
2 Yumurtalı Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için gereçler oda ısısın da olsun. Yumurta ve şekeri düzgünce beyazlaşana kadar çırpalım.
- Yoğurt, sıvı yağ, süt ekleyin biraz daha karıştırın.
- Kabartma tozu, vanilya 1,5 su bardağı unu ekleyin karıştırın. Kalan unu denetimli ekleyin yumuşak bir hamur olsun.
- Yağlanmış borcama alalım. ( ben karede yaptım kalın bir keki oldu, siz daha ince isterseniz dikdörtgen de kullanabilirsiniz. )
- Önceden ısıtılmış 170° fırında üstü hafif kızarana 25-30 dk kadar pişirelim.
- Sosu bir kapta hazırlayıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Fırından çıkardığımız kek 1-2 dk dinlenince sosu üzerine dağıtalım.
- Soğuk süt ve krem şanti yeterlice çırpalım, soğuyan kekin üstüne yayalım.
- Tavaya şekeri alalım, yakmadan daima karıştırarak orta ateşte eritelim.
- Üzerine bir çay bardağı suyu karıştırarak ek edelim. Birinci olarak şekerlenecek, karıştırmaya devam edin açılacak.
- Bir çay bardağında da nişastayı eritelim, biraz kıvam alan karamelimize ekleyelim, 1 dk kadar karıştıralım, soğumaya bırakın.
- Soğuyan karameli üzerine gezdirelim. Bastırmadan dağıtalim. Ortalarına form vermek için ben bı iki kaşık krem şanti sosu ayırdım ( siz varsa beyaz bir sos kullanabilirsiniz) en son kürdan yardımıyla çok bastırmadan aykırı düz hal verelim.
2 Yumurtalı Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















