Kremasız Körili Tavuklu Makarna

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 2 litre su ( makarna kaynatmak için)
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle makarnayı haşlamak için suyu tencereye alıp kaynatalım ve makarnayı koyup pişirelim.
  2. Tavaya sıvı yağımizi alıp küp küp doğranmış tavuklarımızı hafif kızarana kadar kavuralım.
  3. Ardından küp küp doğranmış soğanlarımızıda ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Kenarda bir kapta süt, nişasta, tuz, köri ve karabiberi de koyup güzelce karıştırın.
  5. Kızaran tavuk ve soğanın üzerine su sosu koyup pişirelim.
  6. En son haşlanmış makarnayı süzüp, tavukların üzerine koyup güzelce karıştırın ve 5 dk ağzı kapalı demlemeye bırakın. Servise hazır afiyet olsun :))

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Revani
Buzluk İçin Portakallı Tart (Videolu)
Islak Kek
Tavada Gözleme
Geleneksel Güllaç Tatlısı
Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |