Kremasız Körili Tavuklu Makarna
Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 2 litre su ( makarna kaynatmak için)
- 1 tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt
Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnayı haşlamak için suyu tencereye alıp kaynatalım ve makarnayı koyup pişirelim.
- Tavaya sıvı yağımizi alıp küp küp doğranmış tavuklarımızı hafif kızarana kadar kavuralım.
- Ardından küp küp doğranmış soğanlarımızıda ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kenarda bir kapta süt, nişasta, tuz, köri ve karabiberi de koyup güzelce karıştırın.
- Kızaran tavuk ve soğanın üzerine su sosu koyup pişirelim.
- En son haşlanmış makarnayı süzüp, tavukların üzerine koyup güzelce karıştırın ve 5 dk ağzı kapalı demlemeye bırakın. Servise hazır afiyet olsun :))
Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











