Buzluk Kurabiyesi
Buzluk Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı yahut margarin
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz (kırılmış)
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı beyaz damla çikolata
- 2,5 su bardağı un
Buzluk Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ceviz, çikolatalar ve un hariç oda ısısına gelen öteki materyalleri karıştırma kabına alalım.
- Unu eleyip azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ardından ceviz ve çikolataları ekleyip uygunca yoğuralım.
- Hamuru bir streç sinema yardımıyla silindir biçimde yuvarlayıp buzluğa atalım 40 dk buzlukta dinlendirelim.
- 40 dk sonunda çıkarıp bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında keselim tepsiye dizip evvelce ısıtılmış 170 derecede ki fırında pişirelim.
- Kurabiyeyi pişirmeden buzlukta saklayabilirsiniz yahut pişirdikten sonrada kutulayıp konuklar için hazır tutabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun🥰
Buzluk Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









