Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı yahut margarin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz (kırılmış)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı beyaz damla çikolata
  • 2,5 su bardağı un

Buzluk Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ceviz, çikolatalar ve un hariç oda ısısına gelen öteki materyalleri karıştırma kabına alalım.
  2. Unu eleyip azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Ardından ceviz ve çikolataları ekleyip uygunca yoğuralım.
  4. Hamuru bir streç sinema yardımıyla silindir biçimde yuvarlayıp buzluğa atalım 40 dk buzlukta dinlendirelim.
  5. 40 dk sonunda çıkarıp bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında keselim tepsiye dizip evvelce ısıtılmış 170 derecede ki fırında pişirelim.
  6. Kurabiyeyi pişirmeden buzlukta saklayabilirsiniz yahut pişirdikten sonrada kutulayıp konuklar için hazır tutabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun🥰

Buzluk Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Çilekli Smoothie
Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
Çıtır Tavuk
Soslu Tas Kebabı
Elle Yoğrulmayan Puf Puf Kabaran Pratik Pişi
Hdabla | © 2025 |