Fırında Mücver

Fırında Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Üzerine biraz sıvı yağ

Fırında Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzelerin hepsini rendeleyelim sularını sıkalım karıştırma kabına alalım.
  2. Maydanozu da ince ince doğrayalım onu da karıştırma kabına alalım sonrasında öbür materyalleri de ekleyip karıştıralım.
  3. Kaşık yardımıyla ben dondurma kaşığı kullandım bir dondurma kaşığı dolusu yağlı kağıt serili tepsiye modül parça yerleştirelim.
  4. Daha sonra kaşıkla bastıralım üzerine sıvı yağ sürelim yada sıkalım ben sıktım sıkma aparatınız yoksa sürebilirsiniz.
  5. 200°’de evvelden fırında kızarana kadar pişirelim daha sonra yoğurtla servis edelim çok lezzetli ve hafif bir tanım oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ☺️

Fırında Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kadayıf
Bir Dilimin Yetmeyeceği Baton Pasta
Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan)
Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Kaşarlı Patlıcan Sandal
Salma/Çekme Makarna
Hdabla | © 2025 |