Fırında Mücver
Fırında Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı mısır unu
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber
- 1 tutam maydanoz
- Üzerine biraz sıvı yağ
Fırında Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzelerin hepsini rendeleyelim sularını sıkalım karıştırma kabına alalım.
- Maydanozu da ince ince doğrayalım onu da karıştırma kabına alalım sonrasında öbür materyalleri de ekleyip karıştıralım.
- Kaşık yardımıyla ben dondurma kaşığı kullandım bir dondurma kaşığı dolusu yağlı kağıt serili tepsiye modül parça yerleştirelim.
- Daha sonra kaşıkla bastıralım üzerine sıvı yağ sürelim yada sıkalım ben sıktım sıkma aparatınız yoksa sürebilirsiniz.
- 200°’de evvelden fırında kızarana kadar pişirelim daha sonra yoğurtla servis edelim çok lezzetli ve hafif bir tanım oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ☺️
Fırında Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













