Pastırmalı Barbunya Yemeği

Pastırmalı Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram barbunya fasulyesi
  • 100 gram pastırma, küçük doğranmış
  • 2 adet kuru soğan, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,2 litre sıcak su

Pastırmalı Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Barbunya fasulyelerini bir gün evvelden bol suda ıslatın. Sonraki gün soğanları ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  2. Küp küp doğradığınız pastırmayı ekleyip kısa mühlet çevirin. Islatılmış barbunyaları tencereye alın ve karıştırın.
  3. Domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın, akabinde sıcak suyu ek edin. Kırmızı toz biber ve tuz ile tatlandırın. Orta ateşte 60–90 dakika kadar barbunyalar yumuşayana dek pişirin.
  4. Yanında taze ekmekle servis edin, yada, benim üzere ekmekleri küçük doğrayıp tereyağında kısaca bir kızartıp üzerine dökebilirsiniz.

Pastırmalı Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kek
Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek
Enfes Latte Pasta
Mini Avcı Böreği
Süslü Kurabiyeler
Trileçe
Hdabla | © 2025 |