Mercimek Mantı

Mercimek Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Kimyon

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kuru nane
  • Toz biber

Mercimek Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye güzelce yıkadığımız mercimekleri ve suyu alıp, haşlayalım.
  2. Mercimekler haşlanıp, suyunu çekince bulguru ekleyelim ve karıştırıp, yarım saat demlenmeye bırakalım.
  3. Bir kaseye yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı alıp karıştıralım.
  4. Mercimekle bulgur demlenince tuz, karabiber, tozbiber ve kimyon ekleyip karıştıralım.
  5. Elimizle yuvarlayıp servis tabağına dizelim.
  6. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt ek edelim. Ben süzme yoğurt kullandığım için akışkan olmadı.
  7. Uygun bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Ocağın altını kapatıp, toz biber ve kuru nane ekleyip karıştıralım. Mercimek mantıların üzerine son olarak kızgın yağ gezdirelim.

Mercimek Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Efibadem (Gökçeada) Kurabiyesi
Tarhanalı Omlet
Un Helvası Tarifi
Etli Çoban Turtası
Buz Gibi Çilek Şerbeti
Muzlu Süt
Hdabla | © 2025 |