Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı)

Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk kabak
- 1 adet küçük patates
- 1 orta uzunluk soğanın yarısı
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6,5 su bardağı su
- 2-3 tutam ıspanak
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Köftesi için:
- 250 gram kıyma
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfteler için kıymayı yoğurma kabına alın, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun, misketten biraz daha büyük köfteler yaparak buzdolabına kaldırın.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince yemeklik doğrayın. Havucu rendeleyin, kabağı patatesi rendeleyip. Ispanakları ince ince doğrayın.
- Kırmızı mercimeği 2-3 kere yıkayın ve süzün. Orta uzunluk bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı alın, üstüne soğan ve sarımsağı ek ederek kavurun.
- Sonra havucu ekleyin ve iki dakika kavurun akabinde patates kabak ve mercimekleri ekleyerek kavurmaya devam edin. 6-7 su bardağı su ekleyin ve çorba kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin. Gerekirse 2-3 su bardağı daha su ek edin.
- Hazırladığınız köfteleri airfrayda kızartın kaynayan çorbaya ekleyin. Köfteler pişince ıspanakları ekleyin ve 2 dakika daha pişirerek ocaktan alarak servis yapın.
Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











