Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çekilmiş ceviz (çekilmiş fındık ile de süsleyebilirsiniz yahut hiçbir şey eklemeden de servis edebilirsiniz)

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim.
  2. Tereyağı eriyince unu ekleyip, yaklaşık 5 dakika orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Un kavrulduktan sonra sütü yavaşça ekleyelim ve tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam için daima karıştırarak pişirelim.
  4. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra toz şekeri ve vanilyayı da ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım. Muhallebi üzere bir kıvam almasını beklemeyiniz. Daha akışkan bir kıvam olmalı.
  6. Toprak kaselere yahut orta uzunluk borcama muhallebimizi dökelim. Ben 6 adet toprak kase kullandım.
  7. Toprak kaseleri fırın tepsisine koyalım. Kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyelim.
  8. Fırının en üst katına tepsiyi koyalım ve fırının üst ayarında yaklaşık 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  9. Ilıdıktan sonra yahut 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  10. Üzerini isteğe bağlı olarak çekilmiş ceviz yahut fındık ile süsleyebilirsiniz yahut hiçbir şey eklemeden de servis edebilirsiniz.

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Wrap Tarifi | Sadece 15 Dakikada Hazırlayın! Hem Lezzetli Hem Pratik! (Videolu
Tavuk Ciğeri
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası
Semizotu Salatasına Farklı Bir Dokunuş
Şekerpare
Kolay Cheesecake
Hdabla | © 2025 |