Süt Helvası
Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çekilmiş ceviz (çekilmiş fındık ile de süsleyebilirsiniz yahut hiçbir şey eklemeden de servis edebilirsiniz)
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim.
- Tereyağı eriyince unu ekleyip, yaklaşık 5 dakika orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Un kavrulduktan sonra sütü yavaşça ekleyelim ve tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam için daima karıştırarak pişirelim.
- Birkaç dakika karıştırdıktan sonra toz şekeri ve vanilyayı da ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım. Muhallebi üzere bir kıvam almasını beklemeyiniz. Daha akışkan bir kıvam olmalı.
- Toprak kaselere yahut orta uzunluk borcama muhallebimizi dökelim. Ben 6 adet toprak kase kullandım.
- Toprak kaseleri fırın tepsisine koyalım. Kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyelim.
- Fırının en üst katına tepsiyi koyalım ve fırının üst ayarında yaklaşık 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Ilıdıktan sonra yahut 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Üzerini isteğe bağlı olarak çekilmiş ceviz yahut fındık ile süsleyebilirsiniz yahut hiçbir şey eklemeden de servis edebilirsiniz.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















