Napolyon Pasta

Napolyon Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 10 adet kare milföy yaprağı
  • Arzuya nazaran çilek ya da muz

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

Napolyon Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema için; süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın. Orta ateşte daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  2. Ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip yeterlice karıştırın. Üzeri kabuk tutmaması için streç sinemayla kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Milföyleri tezgâhta biraz yumuşattıktan sonra ortadan kesin yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Çatal ile birkaç yerinden delin ki kabarmasın.
  4. Önceden ısıtılmış 180°c fırında altın rengi olana kadar pişirin.
  5. Bir kat milföy, bir kat krema olacak halde kat kat dizin. Dileğe nazaran dilimlenmiş çilek ya da muz ekleyin.
  6. En üst kata milföy kapatıp üzerine pudra şekeri serpin.
  7. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis edin.

Napolyon Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Rulo Pizza Börek (Videolu)
Kupta Kaşık Pastası
Truff
Çiğ Börek
Doya Doya Fit Mücver
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |