Kristal Gibi Tertemiz Ve Parlak Et Suyu

Kristal Üzere Tertemiz Ve Parlak Et Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kg kuzu kemik ( ayak, kol, bacak vs)
  • 8 lt su
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane defne yaprağı
  • 1 serce parmağı büyüklüğünde taze zencefil
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber

Kristal Üzere Tertemiz Ve Parlak Et Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemikleri bir kaç saat soğuk suda bekletip, kanını akıtın.
  2. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kemikleri dizip, tuz ve karabiber ekleyin. 45 dk 180 derece de pişirin. Bu adım çok hoş tat katscak kemik suyunuza. İsterseniz soğan, sarımsak ve zencefilinize közleyebilirsiniz.
  3. Pişen kemikleri büyük bir tencereye aktarın, içine 8 lt suyu ve kalan gereçleri koyun.
  4. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10-12 saat pişirin kısık ateşte.
  5. Pişen et suyunu süzüp, kemikleri ayırın. Kemiklerin içinde kalan ilikler varsa başka bir yere ayırabilirsiniz.
  6. Kemik suyunuz oda ısısına gelene kadar bekleyin. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırın kapağını kapatıp ve 24 saat buzdolabında dinlendirin.
  7. Bu adım ile hem yağı üstte dönmüş olacak hem de jel formunu alicaktır.
  8. Dönmüş yağını kaşık yardımıyla öteki bir yere ayırıp, pilav ve çorbalarınız da kullanabilirsiniz.
  9. Kemik suyunun içmek için olan kısmını ben 7 günlük içeceğim kadarını saklayacak formda kavanoza koyuyorum. Kalanını ise buzdolabı poşetin de buzluğa kaldırıyorum.
  10. Buzlukta 6 ay kadar saklayabilirsiniz. Buz dolabında ise çözülen kemik suyunuzu 6-7 gün koruma edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kristal Üzere Tertemiz Ve Parlak Et Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Yumurta (Videolu)
Soğanlı Dızmana Tarifi
Çok Kolay Tavuk Pirzola Kızartma
Fındıklı Kurabiye (Sıvıyağlı)
Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek
İçli Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |