Avjar Sos

Avjar Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kilo domates
  • 5-6 tane topan patlıcan
  • 10 tane kırmızı biber
  • Sıvı yağ
  • Salamura tuz ( damak zevkinize göre)
  • Kekik
  • Toz kırmızı biber

Avjar Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar ve biberler yıkanıp fırında közlenir.
  2. Domatesler yıkanıp robottan geçirilir, tencereye sıvı yağ alınır ve domatesler eklenip kavrulur.
  3. Közlenen patlıcan ve biberler soyulur kaynayan domatese eklenir ve kaynamaya devam edilir.
  4. Daha sonra blenderla ezilir ,özleşmesi sağlanır .
  5. Tuz ,toz biber ve kekik eklenir karıştırılır, kaynar kaynar kavanoza koyup sıfır kaynamış kapakla sıkıca kapatın.
  6. Kuru serin yerde koruma edin açıldıktan sonra buz dolabına koyun.

Avjar Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk (Fast Foodlarda Yediklerinizden Daha Güzel)
Tartolet
El Açması Baklava
Tavuk Tava
Porsiyonluk Revani (Muffin Kalıbında)
Nefis Kakaolu Muzlu Sadrazam Lokumu Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |