Avjar Sos
Avjar Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kilo domates
- 5-6 tane topan patlıcan
- 10 tane kırmızı biber
- Sıvı yağ
- Salamura tuz ( damak zevkinize göre)
- Kekik
- Toz kırmızı biber
Avjar Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar ve biberler yıkanıp fırında közlenir.
- Domatesler yıkanıp robottan geçirilir, tencereye sıvı yağ alınır ve domatesler eklenip kavrulur.
- Közlenen patlıcan ve biberler soyulur kaynayan domatese eklenir ve kaynamaya devam edilir.
- Daha sonra blenderla ezilir ,özleşmesi sağlanır .
- Tuz ,toz biber ve kekik eklenir karıştırılır, kaynar kaynar kavanoza koyup sıfır kaynamış kapakla sıkıca kapatın.
- Kuru serin yerde koruma edin açıldıktan sonra buz dolabına koyun.
Avjar Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






