Süt Helvası (Az Malzemeli Ve Pratik)
Süt Helvası (Az Gereçli Ve Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çekilmiş ceviz (isteğe bağlı çekilmiş fındık ile de süsleyebilirsiniz yahut hiçbir şey eklemeden de servis edebilirsiniz)
Süt Helvası (Az Materyalli Ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kokusu çıkana kadar orta ateşte karıştırarak kavuralım.
- Unun kokusu çıktıktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyelim ve tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam için daima karıştıralım.
- Birkaç dakika karıştırdıktan sonra toz şekeri ve vanilyayı da ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatalım. Muhallebi üzere bir kıvam almasını beklemeyiniz daha akışkan bir kıvam olacaktır.
- Toprak kaselere yahut orta uzunluk borcama süt helvamızı dökelim. Ben 6 adet toprak kase kullandım.
- Toprak kaseleri fırın tepsisine dizelim ve kaselerin yarısına gelecek kadar su dolduralım.
- Fırının en üst katına tepsiyi koyalım ve fırının yalnızca üst ayarını açıp 15-20 dakika muhallebilerin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra ılıyınca yahut 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Üzerini isteğe bağlı olarak çekilmiş ceviz yahut fındık ile süsleyebilirsiniz.
Süt Helvası (Az Materyalli Ve Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















