Süt Helvası (Az Malzemeli Ve Pratik)

Süt Helvası (Az Gereçli Ve Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çekilmiş ceviz (isteğe bağlı çekilmiş fındık ile de süsleyebilirsiniz yahut hiçbir şey eklemeden de servis edebilirsiniz)

Süt Helvası (Az Materyalli Ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim.
  2. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kokusu çıkana kadar orta ateşte karıştırarak kavuralım.
  3. Unun kokusu çıktıktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyelim ve tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam için daima karıştıralım.
  4. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra toz şekeri ve vanilyayı da ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
  5. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatalım. Muhallebi üzere bir kıvam almasını beklemeyiniz daha akışkan bir kıvam olacaktır.
  6. Toprak kaselere yahut orta uzunluk borcama süt helvamızı dökelim. Ben 6 adet toprak kase kullandım.
  7. Toprak kaseleri fırın tepsisine dizelim ve kaselerin yarısına gelecek kadar su dolduralım.
  8. Fırının en üst katına tepsiyi koyalım ve fırının yalnızca üst ayarını açıp 15-20 dakika muhallebilerin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Fırından aldıktan sonra ılıyınca yahut 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  10. Üzerini isteğe bağlı olarak çekilmiş ceviz yahut fındık ile süsleyebilirsiniz.

Süt Helvası (Az Materyalli Ve Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bardakta Spoonful Tarifi
Gelin Pastası
Kıyır Kıyır Poğaça
Sultan Lokumu
Bisküvi Pasta
Mantar Kurabiye
Hdabla | © 2025 |