Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi

Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr un
  • 300 gr su
  • 200 gr ekşi maya
  • 10 gr tuz

Şifası için ( üzerine);

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, su, maya yoğurulur. 30 dk dinlendirilir.
  2. Daha sonra tuzu 1 yemek kaşığı su ile eriterek hamura eklenir,tekrar yoğurulur.
  3. 30 dakika aralıklar ile hamura katlama süreci 3 kere tekrarlanır.
  4. 3 saat mayalanmaya bırakılır. 3 saat sonunda buz dolabına alınır 12-14 saat soğuk mayalama yapılır.
  5. Daha sonra tepsiye alınır ve 2 saat tepsi mayası yaptıktan sonra şifasını hazırladıktan sonra çok bastırmadan hamurun üzerine sürülüp formu verilir.
  6. Çörek otu ile süslenen pide evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk pişirilir.
  7. Piştikten sonra nemli bir bez ile örtüp kabuğunun kuruması önlenir.

Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

French Tost
İrmik Topları
Hazırları Aratmayan Hamburger
Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü
El Açması Baklava
Hdabla | © 2025 |