Kolay Basma Börek
Kolay Basma Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık su (katı olursa az daha su ek edilir)
- 2 yemek kaşığı yağ (en sonda toparlamak için)
İç harcı için;
- 2 adet soğan
- 1 adet biber
- 2 adet domates
- 250 gr lor peyniri (kesik peynir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir tutam dereotu
- İsteğe nazaran karabiber
- Pul biber
Üzerine;
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Kolay Basma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yoğurma süreciyle başlayalım.
- Unumuzu leğene koyup içine gereçlerimizi en son ılık suyumuzu ek ediyoruz.Yoğuruyoruz .
- Yoğurma süreci bitince sıvı yağ ile hamuru toparlayıp güzelce saralım.
- Yaklaşık 1-1. 5 saat dinlendirelim.
- Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım.
- Soğanları doğrayıp tuzla ovalım.
- Diğer yandan biberleri doğrayıp ekleyelim.
- Domatesleri soyup doğrayıp ekleyelim.
- Lor peynir,dereotu ve baharatları ekleyip güzelce harcı karıştıralım.
- Kabaran hamurumuzu alalım yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye koyalım.
- Elimizi yağlayıp güzelce tepsiye yayalım.
- İçine hazırladığımız harcı koyalım.
- Hamuru üzerine kapatıp güzelce basalım.
- Bıçakla kesip üzerine yoğurtlu yağ harcımızı gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayarda fırının en altının bir üst rafına sürelim.
- Yaklaşık 1 saat pişirelim.Afiyet olsun.
Kolay Basma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















