Kolay Basma Börek

Kolay Basma Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su (katı olursa az daha su ek edilir)
  • 2 yemek kaşığı yağ (en sonda toparlamak için)

İç harcı için;

  • 2 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 2 adet domates
  • 250 gr lor peyniri (kesik peynir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam dereotu
  • İsteğe nazaran karabiber
  • Pul biber

Üzerine;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Kolay Basma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurma süreciyle başlayalım.
  2. Unumuzu leğene koyup içine gereçlerimizi en son ılık suyumuzu ek ediyoruz.Yoğuruyoruz .
  3. Yoğurma süreci bitince sıvı yağ ile hamuru toparlayıp güzelce saralım.
  4. Yaklaşık 1-1. 5 saat dinlendirelim.
  5. Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım.
  6. Soğanları doğrayıp tuzla ovalım.
  7. Diğer yandan biberleri doğrayıp ekleyelim.
  8. Domatesleri soyup doğrayıp ekleyelim.
  9. Lor peynir,dereotu ve baharatları ekleyip güzelce harcı karıştıralım.
  10. Kabaran hamurumuzu alalım yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye koyalım.
  11. Elimizi yağlayıp güzelce tepsiye yayalım.
  12. İçine hazırladığımız harcı koyalım.
  13. Hamuru üzerine kapatıp güzelce basalım.
  14. Bıçakla kesip üzerine yoğurtlu yağ harcımızı gezdirelim.
  15. Önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayarda fırının en altının bir üst rafına sürelim.
  16. Yaklaşık 1 saat pişirelim.Afiyet olsun.

Kolay Basma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erikli Yaz Salatası
Mannele Tarifi (Brioche Adamlar)
Somer Şef’in Ton Balıklı Makarna Tarifi
Ezogelin Çorbası
Mercimek Krep
Et Tantuni ( Mersin Usulü)
Hdabla | © 2025 |