Kabak Sandal

Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk kabak

İçi için;

  • 200 g kıyma
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 domates rendesi
  • 4-5 kol maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları uzunlamasına ikiye bölüp kaşık yardımıyla ortalarını oyuyoruz.
  2. Fırın tepsisine koyup üzerlerine yağ sürüyoruz. 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Kabakları fırına atınca kıymayı tavaya alıp kavuruyoruz ince ince doğradığımız soğanları ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Bir kaç dakika sonra biberleri ekliyoruz tüm gereçler kavrulunca salça ve domatesi ekleyip karıştırıyoruz.
  5. İyice piştikten sonra baharatları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Maydanozları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  7. Kabaklarımız yumuşayınca iç harcını paylaştırıyoruz.
  8. Bir çay bardağı su koyup fırına veriyoruz.
  9. 15 dk piştikten sonra kaşar peynirlerini koyup 5 dk pişirdikten sonra fırını kapatıyoruz. Afiyet olsun 🌸.

Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Frozen Strawberry Soda
Tarçınlı Ballı Soğuk Kahve
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Hızlı Hazırlanan Misafir Menüsü
Sebzeli Hindi But Sote
Hdabla | © 2025 |