Hira Tatlısı

Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Dilerseniz portakal yahut limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı irmik

Dış kaplama için;

  • 1 kase irmik

Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta, yoğurt, sıvı yağı karıştıralım.
  2. Ardından sırayla un, irmik, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yoğuralım.
  3. Bir fırın tepsisine, hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
  4. Şekil verdiğimiz hamurları hepsini tek tek her tarafına deyecek halde irmiğe bulayalım.
  5. Önceden ısıtılmış 170 ° fırında 20-25 dk denetimli pişirelim.
  6. Tatlı fırında pişerken şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri bir tencerede ocağa alıp karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  7. Şerbet kaynadıktan 5 dk sonra ocağın altını kapatalım.
  8. Tatlı soğuk, şerbet birinci sıcağı çıkmış olmalı. Tatlı ile şerbeti buluşturalım. Mümkünse 1 gece değilse en az 4-5 saat dinlendirelim. Tatlımız hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsuuunn 🌸❤️.

Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Pankek
İçli Köfte (Videolu)
Şekerpare (Hindistan Cevizli)
Lokanta Çorbası Tadında Mercimek
Domates Kabuğundan Enfes Sos Tarifi (Videolu)
Acı Tatlı Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |