Çatlayan Kek
Çatlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 avuç kırılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
Çatlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekerleri uygun bir kapta 3 dakika çırpalım.
- Süt, sıvı yağ ve cevizi ekleyip tekrar çırpalım.
- Göz kararı un ekleyip kabartma tozu ve vanilin ekleyip çırpalım.
- Ayrı bir kaba hamurun yarısını dökelim.
- Ayırdığımız bir kaba kakao ekleyip karıştıralım unu az olursa iki kaba da un ekleyip elle kariştirabilirsiniz. Ben göz kararı ayarladım.
- Yağladığımız yuvarlak borcama evvel yalnızca sonra kakoulu hamuru boşaltalım, kürdanla hal verelim.
- Üstüne susamı gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında orta yere sürerek yarım saat pişirelim.
Şimdiden afiyet şifa olsun.
Çatlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







