Köfteli Patates Paçası
Köfteli Patates Paçası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet patates
- 500 gram yoğurt
- 2 adet yumurta
- 3 çay kaşığı tuz
Köfte için;
- 1 kilogram dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 4 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tutam temizlenmiş yıkayıp ince doğranmış maydanoz
- 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
- 4 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Köfteli Patates Paçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce köfteleri hazırlayın derin bir kapta köftesi için olan bütün materyalleri karıştırın yoğurun.
- Ardından ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin .
- 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30 dakika pişirin ,her fırının pişirme mühleti farklı olabilir o yüzden denetim edin.
- Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyup irice doğrayın yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Suyunu süzün ezin püre haline getirip üzerine yumurta ,tuz ,yoğurt ekleyip karıştırın, akabinde ocakta karıştırarak bir dakika pişirin.
- Servis tabağına evvel patatesli harcı yayın üzerine köfteleri dizin.
- Bir tavada sıvı yağ tereyağı ve pulbiberi karıştırın ocakta kızdırın.
- Servis tabağındaki patates ve köftelerin üzerine kızdırılmış yağı gezdirin.Afiyet olsun.
Köfteli Patates Paçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






