Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Sebze Yemeği

Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kapya
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 adet küp şeker

Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcani alacalı soyun. Ortadan ikiye kesip dilim dilim kesin.
  2. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesip dilimleyin.
  3. Soğanı da tıpkı formda soyup ortadan ikiye kesip julyen olacak biçimde doğrayın.
  4. Sarımsakları da birebir biçimde soyup halka halka kesin.
  5. Domatesleri de kabuklarını soyup ortadan ikiye kesip dilim dilim kesin.
  6. Daha sonra hepsini tencereye üst üste olacak biçimde ek edin.
  7. Üzerine su, sıvı yağ, nar ekşisi ve baharatları ekleyin.
  8. Daha sonra kapağını kapatıp ocağa koyun.
  9. İlk evvel harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin.
  10. Patatesi de tıpkı formda soyup ortadan ikiye kesip dilim dilim kesin.
  11. Patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır demektir.
  12. Üzerine kıyılmış maydanoz ek edip sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.

Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Kahvaltı Tabağı
Fırında Lokum Gibi Soslu Tavuk
Portakallı Kurabiye
Nevzine Tatlısı (Kayseriliden)
Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |