Arnavut Ciğeri
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo dana yada kuzu ciğeri
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Kızartmak için sıvıyağ
- 3 adet patates
Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup büyük küpler halinde doğrayalım. Kızgın yağa atıp kızartalım. Borcama alalım.
- Ciğerleri küp küp doğrayıp süzgece alalım kanı süzülsün.
- Un, tuz, pulbiber ve kimyonu karıştıralım.
- Ciğerleri unlu karışıma bulayalım. Fazla unu eleyelim.
- Kızgın yağa ciğerleri atalım.
- Yaklaşık 2-3 dakika pişirelim. Çok pişerse sertleşir.
- Ciğerleride patateslerin üzerine alalım. Karıştıralım.
- Yanına sumaklı soğan salatasıyla olağanüstü oluyor. Afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







