Patlıcanlı Börek
Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 adet patlıcan
- 1 kapya biber
- 1 yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Sosu için;
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- Çörek otu
- Yumurta sarısı
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iki adet patlıcani küp küp doğrayalım ,üzerine tuz serperek bir kase içerisinde 1 saat kadar bekletelim.
- Daha sonra tencerenin içerisinde soğanı ,yeşil biberi ve salçasını alarak kavuralım, patlıcanları elimizle uygunca suyunu sıkarak tencerenin içerisine alalım, ortalama 20 dk pişirelim.
- İç harcımız soğurken biz sosumuzu hazırlayalım, bir kase içerisine yarım su bardağı süt, yarım su bardağı su, yumurta un ,sirke ,sıvı yağ ,yarım paket kabartma tozunu alarak çırpalım.
- Tezgahın üzerine serdiğimiz yufkanın her yerine gelecek biçimde hazırladığımız sostan güzelce sürelim.
- Yufkanın kenar kısımlarını katlayalım, katladığımız kısma hazırladığımız iç harcımızı yerleştirerek çok sıkı olmadan rulo haline getirelim.
- Daha sonra belli aralıklarla keserek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine börekleri yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürerek ve çörek otunu sarpiştirerek 180° fırında ortalama 30- 35 dakika kadar kızarana kadar pişirelim ,harika bir börek oluyor deneyecek olan herkese afiyet olsun☺️.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















