Diyete Uygun Sarma Dolma
Diyete Uygun Sarma Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet kuru patlıcan
- 8 adet kuru biber
- Üzüm yaprağı
- 1 su bardağı basmati pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Sumak
- Nar ekşisi
- 1 diş sarımsak
Diyete Uygun Sarma Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biber ve patlıcanlarımızı bir tencereye alıp üzerine kaynar su katalım.
- Yaklaşık 5 dakika kadar kaynatalım.
- Taze yapraklarımızın üzerine kaynar su ekleyip 5 dakika kadar bekletelim.
- Soğan domates ve sarımsağımızı robottan geçirip bir kaba alalım.
- Tuz baharat nar ekşisi ve salçamızı ekleyelim.
- Pirinç ve bulguru da üzerine ekleyip güzelce karıştıralım.
- Benim nar ekşim ve sumağım mesken imali olduğu için ekstra limon kullanmıyorum ekşi sevenler limonda kullanabilir.
- Ardından haşladığımız dolmalarımızı dolduralım ben işlerine tam doldurmuyorum bulgur şiştiği için siz tam da doldurabilirsiniz.
- Sarmalarımı evvel yanlarına sonra baş kısmını olacak formda sarıyorum hiçbir biçimde açılma olmuyor tavsiye ederim.
- Ben tenceremin altına fazla kalan yapraklarımı katıyorum onların üzerine kuru dolmaları mı üzerine de sarmalarımı katıyorum.
- Ekstra sos kullanmıyorum tabanında kalan iç harcını kaynar su ile sulandırıp üzerine döküyorum.
- Sarma dolmada en değerli olan suyunu ayarlamak bence suyu tam eşit olacak üzerine çıkmayacak dolmalarımızın hanımlar.
- Kısık ateşte 20 dakika pişirip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
İçindeki pirinç basmati olduğu için diyete uygun ve çok hafif oluyor.
Şimdiden afiyet olsun 🌺.
Diyete Uygun Sarma Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















