Diyete Uygun Sarma Dolma

Diyete Uygun Sarma Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet kuru patlıcan
  • 8 adet kuru biber
  • Üzüm yaprağı
  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sumak
  • Nar ekşisi
  • 1 diş sarımsak

Diyete Uygun Sarma Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biber ve patlıcanlarımızı bir tencereye alıp üzerine kaynar su katalım.
  2. Yaklaşık 5 dakika kadar kaynatalım.
  3. Taze yapraklarımızın üzerine kaynar su ekleyip 5 dakika kadar bekletelim.
  4. Soğan domates ve sarımsağımızı robottan geçirip bir kaba alalım.
  5. Tuz baharat nar ekşisi ve salçamızı ekleyelim.
  6. Pirinç ve bulguru da üzerine ekleyip güzelce karıştıralım.
  7. Benim nar ekşim ve sumağım mesken imali olduğu için ekstra limon kullanmıyorum ekşi sevenler limonda kullanabilir.
  8. Ardından haşladığımız dolmalarımızı dolduralım ben işlerine tam doldurmuyorum bulgur şiştiği için siz tam da doldurabilirsiniz.
  9. Sarmalarımı evvel yanlarına sonra baş kısmını olacak formda sarıyorum hiçbir biçimde açılma olmuyor tavsiye ederim.
  10. Ben tenceremin altına fazla kalan yapraklarımı katıyorum onların üzerine kuru dolmaları mı üzerine de sarmalarımı katıyorum.
  11. Ekstra sos kullanmıyorum tabanında kalan iç harcını kaynar su ile sulandırıp üzerine döküyorum.
  12. Sarma dolmada en değerli olan suyunu ayarlamak bence suyu tam eşit olacak üzerine çıkmayacak dolmalarımızın hanımlar.
  13. Kısık ateşte 20 dakika pişirip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

İçindeki pirinç basmati olduğu için diyete uygun ve çok hafif oluyor.

Şimdiden afiyet olsun 🌺.

Diyete Uygun Sarma Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sahur İçin Mayalı (Bazlama)
Kremalı Pankek Tarifim
Bebişlere Patatesli Yumurta
Portakallı Kek
Puf Böreğini Bir De Böyle Deneyin Bayılacaksınız
Nutellalı Tart
Hdabla | © 2025 |