İçi Peynirli Çörek (Yiyen Tarif Soruyor)
İçi Peynirli Çörek (Yiyen Tanım Soruyor) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 2 silme yemek kaşığı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un (unu yavaş ekleyin eke yapışan bir hamur olsun,çöreğimiz sert olmadın diye)
İçi için;
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
Çörek sosu için;
- 1 küçük kase yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yumurta
Aralara sürmek için;
- Margarin
Üzeri için;
- Susam
İçi Peynirli Çörek (Yiyen Tanım Soruyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şeker maya,su,süt (ılık olsun) maya eriyene kadar karıştıralım.
- Sonra hamurun öbür materyallerini ekleyelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanınca yarısını yağlı kâğıt serdiğim tepsiye aldım lakin yağlı kağıdın da üstüne 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döktüm zira hamur az yağlı,hamuru yağ yardımıyla tepsiye yayıp beyaz ve kaşar peyniri minik minik doğradım.
- Onun üzerine de donuk haldeki margarinden her yerine eşit doğradım.
- İsterseniz tereyağı da tercih edebilirsiniz.
- Ayrıldığımız hamurun başka yarısını birebir büyüklükte unla açtım.
- Çöreğin üzerini kapladım.
- Elimle dilim biçiminde boşluklar oluşturdum ,sosunu güzelce emsin diye.
- Üstüne evvel sürülebilir margarinden sürdüm.
- Sonra çöreğimizin düzgünce karıştırıldığımız sosunu (yumurta,sıvı yağ,yoğurt) eşit biçimde sürdüm.
- En üstüne de susam serpip (ben daha evvelden tavada kavurduğum susamı kullandım daha lezzetli oluyor)200 derece fırında üzeri yeterlice kızarıncaya kadar pişirdim.
Burda bir püf noktası vermek istiyorum bu üslup çöreklerde pişince fırından çıkar çıkmaz elinizle azıcık üzerlerine su serpin çok değil yoksa hamur olur bir de sıcakken olacak cos sesi çıkacak. O vakit çörek kuru olmuyor. Yapacak olanlara kolay gelsin,afiyetle yiyin 👌🏻😋
Deneyin çok şad kalacaksınız,yaptığım anda evdekilerin olumlu reaksiyonlarını aldım. Konuklarım de tanım sordu.
İçi Peynirli Çörek (Yiyen Tanım Soruyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















