Un Helvası (Kremalı)

Un Helvası (Kremalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardaktan 1 parmak eksik süt
  • 1 bardaktan 1 parmak fazla un
  • Yarım çay fincanı krema (isteğe bağlı)
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 50 gram tuzlu tereyağı (president tercih edilebilir)

Un Helvası (Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, süt ve kremayı soğukken yeterlice köpürtün.
  2. Ayrı bir tencerede un ve yağları kısık ateşte, unun beyazlığı kaybolup rengi dönene kadar sabırla kavurun.
  3. Hazırladığınız şekerli sütlü karışımı kavrulmuş unun üzerine ekleyin.
  4. Başta karışım biraz sulu olacaktır; kıvamını bulana kadar kavurmaya devam edin.

Notlar ;
• Helvanın yumuşak ve kremamsı bir tadı oluyor. İsterseniz kremayı kullanmayabilirsiniz.

• Şekerli tadın tuzlu tereyağıyla ahengi hayli güzel bir istikrar sağlıyor.

• Un helvasının en kıymetli sırrı, kısık ateşte sabırla kavurmaktır. Beyaz kalmamasına bilhassa dikkat edin. Afiyet olsun 🥰.

Un Helvası (Kremalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli)
Tavada Pratik Gözleme
Tarsus Gevreği (Orijinal)
Tavuklu Patates Salatası
Tavada Somon Balığı Tarifi
Pişi (Patates Farkıyla)
Hdabla | © 2025 |