Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 silme yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sos için:
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 silme yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri kabınıza alın beyaz köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı kabınıza koyup tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu elekten geçirerek karışıma ekleyip spatula yardımı ile karıştırın.
- Karışımı dikdörtgen borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin kendi fırın ayarınıza nazaran pişirin.
- Sos için süt, sıvı yağ, toz şeker ve kakaoyu tencereye alın kaynadıktan sonra altını kapatın.
- Pişen kekinizi fırından çıkarıp dilimleyin. 10 dakika birinci sıcağı çıkması için bekletin ve hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













