Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 silme yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sos için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 silme yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurta ve şekeri kabınıza alın beyaz köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı kabınıza koyup tekrar çırpın.
  3. Un, kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu elekten geçirerek karışıma ekleyip spatula yardımı ile karıştırın.
  4. Karışımı dikdörtgen borcama dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin kendi fırın ayarınıza nazaran pişirin.
  6. Sos için süt, sıvı yağ, toz şeker ve kakaoyu tencereye alın kaynadıktan sonra altını kapatın.
  7. Pişen kekinizi fırından çıkarıp dilimleyin. 10 dakika birinci sıcağı çıkması için bekletin ve hazırladığınız sosu üzerine dökün.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyve Düşü Keki – Yumuşacık
Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır
Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Soğan Dolması
Kıymalı Kaşarlı Krep Börek
Peynirli Çiğ Börek
Hdabla | © 2025 |