Pastacı Kreması
Pastacı Kreması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- Yarım paket sıvı krema
Pastacı Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütün 2 su bardağını ve şekeri tencereye koyun ve şeker eriyene kadar ısıtın.
- Yumurta nişasta ve kalan yarım bardak sütü hiç topak kalmayana kadar çırpın.
- Isıttığın sütle az az ekleyerek ısıt sonra harcı yavaş yavaş karıştırarak süte ekle daima karıştırarak kıvam aldır.
- Kaynayıp kıvam alınca altını kapat vanilya ve margarini ekleyin ve eritin.
- Ocağın altını kapatın ve kremaya temas edecek halde streç sinemayla kapla soğuyunca buzdolabına kaldırın.
- 1 gece buzdolabında bekleyen kremanı üstüne yarım paket sıvı kremayı dökün ve mikserin en yüksek evresinde çırpın daha sonra kullanıma hazır afiyet olsun ❤.
Pastacı Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






