Pastacı Kreması

Pastacı Kreması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1  yemek kaşığı margarin
  • Yarım paket sıvı krema

Pastacı Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütün 2 su bardağını ve şekeri tencereye koyun ve şeker eriyene kadar ısıtın.
  2. Yumurta nişasta ve kalan yarım bardak sütü hiç topak kalmayana kadar çırpın.
  3. Isıttığın sütle az az ekleyerek ısıt sonra harcı yavaş yavaş karıştırarak süte ekle daima karıştırarak kıvam aldır.
  4. Kaynayıp kıvam alınca altını kapat vanilya ve margarini ekleyin ve eritin.
  5. Ocağın altını kapatın ve kremaya temas edecek halde streç sinemayla kapla soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  6. 1 gece buzdolabında bekleyen kremanı üstüne yarım paket sıvı kremayı dökün ve mikserin en yüksek evresinde çırpın daha sonra kullanıma hazır afiyet olsun ❤.

Pastacı Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriye Pilavı
Bisküvi Dondurma
Ejder Meyvesi Ara Öğün (1 Porsiyon – Minimalist Versiyon)
Kaynamış Ekşi (Kaynamış Limon/Turunç)
Dubai Supangle
Tavuk Kıyması İle Lahmacun Pidesi (Anne Tarifi) (Taş Fırında)
Hdabla | © 2025 |