Buzluk Poğaçası

Buzluk Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı ( sarısı üzerine )
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 4.5-5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam
  • Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı

Buzluk Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru geniş bir kaba alıyoruz un hariç bütün materyalleri ekleyerek karıştırıyoruz .
  2. 4 su bardağından sonra unu denetimli bir biçimde ekleyin, çok katı bir hamur olmayacak yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  3. Yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz hamur dinlendikten sonra.
  4. Bezelere ayırıp hamuru yuvarlayıp tepsiye diziyoruz, yaklaşık 20 dakika kadar da tepsi mayası yapıyoruz .
  5. Üzerine yumurta sarısını yaymadan yalnızca üst kısmına sürüp susamla birlikte 180° fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişirdikten sonra buzlukta koruma edebilirsiniz.

Buzluk Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güllaç ( Tam Ölçülü Enfes )
Damla Çikolatalı Kurabiye
Risottodan Daha Lezzetli Tavuklu, Mantarlı, Kimyonlu Pirinç Pilavı (Videolu)
Tarçınlı Kurabiye
Güveçte Sütlaç
Zeytinyağlı Greçkalı Bezelye
Hdabla | © 2025 |