Baharatlı Kurabiye
Baharatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı çörek otu
- 2 tatlı kaşığı susam
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Baharatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını alalım.
- Sıvıyağ, sirke, şeker, domates salçası, toz biber, karabiber, kekik, çörek otu, susam ve tuzu da alıp güzelce karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce yoğuralım. Unu az az ekleyelim.
- Kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra istediğimiz üzere hal verelim.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- 200° fırında denetimli bir formda pişirelim.
Bu tanım ile 30 adet kurabiye elde ettim.
Baharatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












