Un Helvası (Sıvıyağ İle)

Un Helvası (Sıvıyağ İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt ya da su
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • Parçalanmış fındık ( bol sevdiğim için yarım bardak kullandım daha az seviyorsanız ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)

Bardak ölçüm 200 ml

Un Helvası (Sıvıyağ İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağı koyalım ve ısıtalım. Başka bir kapta süt ve şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Isınan yağa unu ekleyip kısık ateşte kavuralım.
  3. Rengini tekrar kendi zevkine nazaran ayarlayabilirsiniz max 15 dakika kâfi olur lakin.
  4. Kavrulan unumuza parçaladığımız fındıkları ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.
  5. Fındık yerine ceviz de kullanabilirsiniz.
  6. Sade seviyorsanız hiçbir şey eklemenize gerek yok.
  7. Hepsi kavrulduktan sonra hazırladığımız süt karışımını yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım.
  8. İlk başta çok sıvı gelebilir gözünüze lakin çabucak kıvam alacaktır.
  9. Kıvam aldıktan sonra altını kapatalım ve ocaktan alalım.
  10. 5-10 dakika bekleyip dinlendirdikten sonra biçim verelim.
  11. Ben yemek kaşığı kullandım, bu formda 20 tane elde ediliyor. İstediğiniz biçimi verebilirsiniz.Afiyet olsun!.

Un Helvası (Sıvıyağ İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Kahve
Etli Taze Fasulye
Cevizli Köfte
Tiramisu Kurabiye
Tam Buğday Unlu Banana Bread (Pcos Dostu)
Lahana Kapuska
Hdabla | © 2025 |