Ekşi Mayalı Poğaça

Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ekşi maya
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tuz ve tereyağı dışında olan tüm materyaller karıştırılır ,sert bir hamur elde edilmiş olur.
  2. 30 dk dinlendirilen hamura tuz ve tereyağı eklenilerek yoğurulur.
  3. Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir.
  4. 4-5 saat mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayalanan hamur bezelere ayrılır.
  6. İç gereç olarak istenilen materyal konulur.
  7. Tepsi mayası olarak 1 saat mayalandırılır.
  8. Mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürülür.
  9. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 20- 25 dk pişirilir. Puf puf poğaçalar sıcak sıcak servis edilir.

Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Sarımsaklı Ekmek (Airfryerda)
Adana Kazan Gevreği Simit
Sosisli Sandviç (Hot Dog)
Donut
Pudingli Kup
Yalancı Starbucks Kurabiye
Hdabla | © 2025 |