Ekşi Mayalı Poğaça
Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ekşi maya
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tuz ve tereyağı dışında olan tüm materyaller karıştırılır ,sert bir hamur elde edilmiş olur.
- 30 dk dinlendirilen hamura tuz ve tereyağı eklenilerek yoğurulur.
- Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir.
- 4-5 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur bezelere ayrılır.
- İç gereç olarak istenilen materyal konulur.
- Tepsi mayası olarak 1 saat mayalandırılır.
- Mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürülür.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 20- 25 dk pişirilir. Puf puf poğaçalar sıcak sıcak servis edilir.
Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













