Patlıcanlı Biberli Poğaça

Patlıcanlı Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşık tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak hamur olacak)
  • 100 gram yumuşak tereyağ

İçi için;

  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 közlenmiş patlıcan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaşar dilimleri

Üstü için;

  • 1 çay bardak su
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Susam

Patlıcanlı Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce hamuru yapıyoruz. Tereyağ ve un hariç materyaller karıştırılır.
  2. Un yavaşça eklenir ele yapışan bir hamur elde edilir.
  3. En son tereyağ eklenerek hamur toparlanır. Mayalanmaya bırakılır.
  4. İç harcı için. Soğan küçük doğranır az yağda kavrulur.
  5. İçine biberler eklenir kavrulur.
  6. Domates eklenir. Kavrulur.
  7. Salça ve patlıcan eklenir bi kaç çeşit çevrilir.
  8. Baharatları atılır. Altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
  9. Ceviz büyüklüğünde paracalar koparılır.
  10. Yuvarlak olarak açılır.
  11. İçine harç konur yuvarlak yapılır önde pekmezli suya sonra susam.
  12. Batırılır tepsiye dizilir 180 derece fırında pişirilir.
  13. İki tepside pişirme yapılırsa haller bozulmaz.
  14. Ben bi tepside yaptım mayalanınca şişip yapıştılar birbirlerine.

Patlıcanlı Biberli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Çikolatalı Kurabiye
5 Dakikada Tatlı
Pancar Yaprak Sarma
Kısır
Rüya Bahçesi Keki
Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik)
Hdabla | © 2025 |