Spoonfull Tatlısı

Spoonfull Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Alt taban için;

  • Baton kek

Piştikten sonra;

  • 100 ml sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı kremşanti tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100 ml sıvı krema
  • 100 gram çikolata

Spoonfull Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye un, nişasta, yumurta sarısı, şeker, vanilya ve sütü alıp kuru gereçler dağılana kadar karıştırın.
  2. Daha sonra orta ateşte yoğunlaşana kadar devamlı karıştırarak pişirin.
  3. Göz göz olunca ocaktan alın. 1-2 dk karıştırın birinci sıcaklığı gitsin.
  4. 100 ml sıvı krema ekleyin ve karıştırın sıvı krema yerine 1 poşet krem şanti de kullanabilirsiniz.
  5. Eğer sert olursa 1-2 yemek kaşığı süt ve ya su ekleyebilirsiniz.
  6. Kullanacağınız kaba kakaolu keki alıp ufalayın bardak ile düzelttin kremayı ekleyip yayın.
  7. Kalan 100 ml kremayi küçük bir tencereye alın ocakta biraz ılıtın.
  8. Kaynatmayın. 100 gr çikolatayı ekleyin ve karıştırın kremanın üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Spoonfull Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezme Turşu
Sütlü Börek
Yaş Pasta Tadında Bisküvili Pasta (VİDEOLU)
Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması
Maraş Usulü Yoğurtlu Kebap
Kaşarlı Patatesli Nefis Atıştırmalıklar
Hdabla | © 2025 |