Blueberry Yoğurt Cake
Blueberry Yoğurt Cake Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2/3 su bardağı toz şeker (yaklaşık 130 ml)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
- 1 limonun kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 1.5-2 su bardağı un (200 ml’lik bardakla – yaban mersinini bulamak için gereken un dahil)
- 1 paket kabartma tozu
- 120 gram yaban mersini (taze yahut donmuş)
Blueberry Yoğurt Cake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 170°c’ye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta mikserle 2–3 dakika, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Limon kabuğu rendesi ve vanilini ekleyin, tekrar karıştırın.
- Unun 1,5 su bardağını ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin, spatula yahut düşük evre mikserle karıştırın.
- Yaban mersinlerini başka bir kapta 1 yemek kaşığı unla karıştırın.
- Unlanmış yaban mersinlerinin yarısını hamura ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
- Hamuru yağladığınız baton kek kalıbına dökün.
- Kalan yaban mersinlerini üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
- Kürdan testiyle denetim edin.
- Kek piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın, akabinde dilimleyerek servis edin.
Blueberry Yoğurt Cake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








