Blueberry Yoğurt Cake

Blueberry Yoğurt Cake Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı toz şeker (yaklaşık 130 ml)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
  • 1 limonun kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 1.5-2 su bardağı un (200 ml’lik bardakla – yaban mersinini bulamak için gereken un dahil)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 120 gram yaban mersini (taze yahut donmuş)

Blueberry Yoğurt Cake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 170°c’ye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
  2. Yumurta ve şekeri derin bir kapta mikserle 2–3 dakika, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
  4. Limon kabuğu rendesi ve vanilini ekleyin, tekrar karıştırın.
  5. Unun 1,5 su bardağını ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin, spatula yahut düşük evre mikserle karıştırın.
  6. Yaban mersinlerini başka bir kapta 1 yemek kaşığı unla karıştırın.
  7. Unlanmış yaban mersinlerinin yarısını hamura ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
  8. Hamuru yağladığınız baton kek kalıbına dökün.
  9. Kalan yaban mersinlerini üzerine serpin.
  10. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
  11. Kürdan testiyle denetim edin.
  12. Kek piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın, akabinde dilimleyerek servis edin.

Blueberry Yoğurt Cake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık Tarifi
Islak Kek
Soslu Patates Salatası
Portakallı Erimek Tatlısı
İslim Kebabı
Tavuk Köfte Chicken Patties Ev Yapımı
Hdabla | © 2025 |