Mürdüm Erikli Cheesecake

Mürdüm Erikli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

26 Cm Kalıp İçin

Hamuru için (200ml bardak ölçüsü):

  • 175 g tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik (125g)
  • 3 su bardağına yakın un (375g)
  • 1 paket vanilin yahut bir tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu (15g)

İç gereçler:

  • 750 g quark
  • 250 g labne beyaz krem peynir
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı (200g) şeker
  • 1 paket vanilin yada 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2.5 yemek kaşığı dolusu nişasta (35g)
  • 1 limonun kabuk rendesi (isteye göre)

Erikli kısmı:

  • 750 g mürdüm eriği
  • Yarım su bardağından az (75g) şeker
  • Gerekirse 4-5 yemek kaşığı su (eğer erikler pek su salmazsa)
  • 2 yemek kaşığı nişasta + 4 yemek kaşığı su (karışım için)

!!! Quark yerine labne + süzme yoğurdu kullanabilirsiniz.

İsterseniz büsbütün labne yada süzme yoğurdu ile de hazırlayabilirsiniz

Mürdüm Erikli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle erikli kısmını hazırlıyoruz; erikleri yıkıyoruz, dörde bölüp bir tavaya alıyoruz, üzerine şekerini ekleyip orta ateşte erikler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Erikler su salmazsa 4-5 kaşık su ekliyoruz.
  3. Daha sonra nişastayı suyla açıp eriklerimize ekliyoruz.
  4. Hazırladığımız karışımı geniş bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Hamurun hazırlanması; tüm materyalleri birlikte yoğuruyoruz. !! hamurun toparlanması sıkıntı gözüksede, 5-10 dk yoğurunca hamur katiyetle oluşuyor !!
  6. Daha sonra hamuru 2’ye bölüyoruz (bir kısmı başkasından daha büyük olması gerekiyor), büyük kısmını kalıbımızın taban kısmına yayıyoruz, kenarların yüksekçe kaplanmasına dikkat ediyoruz (iç harcı daha sonra, hamurum iç kısmında kalabilmesi açısından çok kıymetli !!) hamurun başka kısmını kırıntı haline gelene kadar ufalıyor, buz dolabına kaldırıyoruz.
  7. İç/cheesecake kısmın hazırlanışı; quark, labne, şeker, vanilya, yumurta ve nişastayı çırpma teliyle karıştırarak, kremamızı hazırlıyoruz. !! quark ve labne’nin soğuk olmasına dikkat edelim !!.
  8. Kekin pişmeye hazırlanışı; soğuyan eriklerimizi, kekimizin tabanına yayıyoruz.
  9. İç harcımızı eriklerimizin üstüne ekliyoruz.
  10. Son olarak, buz dolabından aldığımız kırıntıları kekimizin üzerine serpiştiriyoruz.
  11. Pişirme; evvelden 175 derece (alt-üst ayarı) ısıttığımız fırınımıza kekimizi 60 dakika pişiriyoruz.
  12. Kekin orta kısmı hafif sallana bilir bu pek olağan.
  13. Kekin kesinlikle en az 4-5 saat dinlenmesi ve soğumaya bırakılması gerek.
  14. Daha’da düzgün sonuç almak için, bir gece buz dolabında bekletmek avantajlı olacaktır. Afiyet olsun 😋.

Mürdüm Erikli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Soslu Tavuk
Tahinli İrmik Helvası
Mayasız Kıyır Poğaça
Sulu Köfte (Anne Tarifi)
Zeytinli Cevizli Poğaça
Magnolia
Hdabla | © 2025 |