Buharda Mantı

Buharda Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için;

  • Yoğurt
  • Tereyağı

Buharda Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ,tuz ve suyumuzu ekleyip çırpalım.
  2. Unumuzu yavaşça ekleyip sert bir hamur elde edelim.
  3. Soğanımızı robottan gezdirip kıymamızın üzerine ekleyelim ,baharat ve tuzları da ekleyip karıştıralım.
  4. Hamurdan 4 küçük beze elde edelim.
  5. İnce hamurlar açıp çay bardağı yardımı ile form verelim.
  6. Bi tencerede su kaynatalım ve üzerine buharda pişirme aparatını yerleştirelim ve kapağını kapatalım şayet aparatınız yok ise demir süzgeç de kullanabilirsiniz benim gibi🤭.
  7. Yaklaşık 15 dakika kadar buharda pişiriyoruz.
  8. Yoğurda tuz ekliyorum yalnızca ben hanımlar istek üzerine sarımsak da eklenebilir.
  9. Tereyağını da kısık ateşte rengi dönene kadar kızartıp üzerine gezdirelim.
  10. Dilediğiniz tabağa katıp servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun 🌺.

Buharda Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Köfte (Dondurucuya Atmak İçin Hemen Yapın)
Zeytinli Cevizli Poğaça
Ramazanda Buzluk İçin Tahinli Çörek (Videolu)
Pratik Yalancı Yaş Pasta
Dalak Kızartması
Patatesli Rulo Börek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |