Buharda Mantı
Buharda Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Sosu için;
- Yoğurt
- Tereyağı
Buharda Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ,tuz ve suyumuzu ekleyip çırpalım.
- Unumuzu yavaşça ekleyip sert bir hamur elde edelim.
- Soğanımızı robottan gezdirip kıymamızın üzerine ekleyelim ,baharat ve tuzları da ekleyip karıştıralım.
- Hamurdan 4 küçük beze elde edelim.
- İnce hamurlar açıp çay bardağı yardımı ile form verelim.
- Bi tencerede su kaynatalım ve üzerine buharda pişirme aparatını yerleştirelim ve kapağını kapatalım şayet aparatınız yok ise demir süzgeç de kullanabilirsiniz benim gibi🤭.
- Yaklaşık 15 dakika kadar buharda pişiriyoruz.
- Yoğurda tuz ekliyorum yalnızca ben hanımlar istek üzerine sarımsak da eklenebilir.
- Tereyağını da kısık ateşte rengi dönene kadar kızartıp üzerine gezdirelim.
- Dilediğiniz tabağa katıp servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun 🌺.
Buharda Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











