Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates
Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 8-10 adet tavuk baget
- Karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- Yarım soğan
- Tuz
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Yarım kesme şeker
- 1,5 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Patatesler için;
- 2 yada 3 adet patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bagetleri büyük bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyelim, yarım soğanı defne yaprağını karabiberi ekleyip kaynayınca tuzunu koyup pişirelim.
- Bir kabın içine gereçleri koyup koyu bir kıvam elde edelim, bagetleri tek tek fırça yardımıyla soslayıp tepsiye dizelim.
- Patatesleri elma dilim üzere doğrayalım bir kapta sosu hazırlayıp patateslere ek edelim.
- Tepsiye yerleştirip 180 derece fırında denetimli yarım saat kırk dakika pişirelim.
- Pişen patatesleri en alta alalım soğumasın, fırının içene tepsiye dizdiğimiz bagetleri koyalım ortalama 15 dk pişirip pilav eşliğinde servis edebiliriz, afiyet olsun.
Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









