Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates

Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 8-10 adet tavuk baget
  • Karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • Yarım soğan
  • Tuz

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • Yarım kesme şeker
  • 1,5 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Patatesler için;

  • 2 yada 3 adet patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bagetleri büyük bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyelim, yarım soğanı defne yaprağını karabiberi ekleyip kaynayınca tuzunu koyup pişirelim.
  2. Bir kabın içine gereçleri koyup koyu bir kıvam elde edelim, bagetleri tek tek fırça yardımıyla soslayıp tepsiye dizelim.
  3. Patatesleri elma dilim üzere doğrayalım bir kapta sosu hazırlayıp patateslere ek edelim.
  4. Tepsiye yerleştirip 180 derece fırında denetimli yarım saat kırk dakika pişirelim.
  5. Pişen patatesleri en alta alalım soğumasın, fırının içene tepsiye dizdiğimiz bagetleri koyalım ortalama 15 dk pişirip pilav eşliğinde servis edebiliriz, afiyet olsun.

Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Rulo Pasta
Kabak Mücver (Diyet Uygun)
Kuskus Salatası
Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Coleslaw
Tam Buğday Unundan Kıymalı Kır Pidesi
Hdabla | © 2025 |