Balaban Köfte

Balaban Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş kurusoğan
  • 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sarımsaklı yoğurt için;

  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt

Salçalı sosu için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı su

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Kızartma için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Taban kısmına;

  • 1 adet bazlama

Balaban Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın yoğurun, akabinde ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın hafif bastırın.
  2. Salçalı sosu için bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyun ,yağ eriyince salçayı ek edip karıştırın ,ardından suyu ekleyip karıştırın ve bir kaç dakika kısık ateşte pişirin.
  3. Sarımsaklı sos için rendelenmiş sarımsak ve yoğurdu bir kasede karıştırın çırpın.
  4. Bazlamayı küçük küçük doğrayın.
  5. Bir tavaya sıvı yağ koyun yağ kızınca köfteleri tavaya koyun ve iki tarafını da kızartın.
  6. Servis tabağına evvel doğranmış bazlamaları üzerine sarımsaklı yoğurt ,üzerine salçalı sosu gezdirin ,ardından köfteleri dizin en son bir tavada sıvı yağ ve tereyağı pulbiber ile kızdırın, akabinde tabaktaki materyallerin üzerine gezdirin.Afiyet olsun.

Balaban Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşlanmış İçli Köfte Tarifi
Pastane Poğaçası
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası (Tadına Doyamazsınız)
Dibek Kahvesi
Lazanyadan Mantıya Yeni Dokunuş
El Açması Baklava
Hdabla | © 2025 |