Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Mini Patates

Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Küçük Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk kesimleri (but yahut kanat)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fincan sıvı yağ

Mini patates için materyaller;

  • 10-15 adet küçük patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • İsteğe nazaran kekik

Üzeri için:

  • Susam

Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Küçük Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı derin bir kaba alıyoruz ve tüm başka gereçlerle karıştırıp 20 dakika buz dolabında dinlendiriyoruz.
  2. Patateslerimizi tüm yada ikiye bölünmüş formda derin bir kaba alıyoruz ve tüm gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Fırın tepsimize tavuklarımızı diziyoruz kenarlarına patateslerimizi ekliyoruz.
  4. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında alt üst 40 dk denetimli pişiriyoruz piştikten sonra üzerine susam serpiyoruz ve servis ediyoruz 😊.

Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Küçük Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Waffle
Kıyır Kıyır Poğaça
El Açması Çıtır Patatesli Börek
Şarap Eşliğinde Akşam Yemeği Menüsü
Çilekli Chia Yulaf
Zerdalili (Mişmiş) Dondurma
Hdabla | © 2025 |