Portakallı Cevizli Islak Kek

Portakallı Cevizli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane portakalın kabuğu
  • Ceviz

Sosu için;

  • 1 adet portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

Portakallı Cevizli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 adet yumurtayı ve şekeri bir kabın içerisine alıp köpük köpük olana kadar çırpalım. Daha sonra sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı alıp çırpmaya devam edelim.
  2. En son portakal kabuğunu ve dövülmüş olan cevizi karışımın içerisine ek edip son defa çırpalım. Yağladığımız kek kalıbının içerisine dökelim.
  3. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirelim. Kekimiz pişene kadar bir tencerenin içerisine portakal suyunu ve 2 yemek kaşığı şekeri alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
  4. Pişen kekimizi fırından çıkartalım. 5 dk birinci sıcaklığı çıkana kadar kekimizi bekletelim.
  5. İlk sıcaklığı geçen kekin üzerine portakal suyunu dökelim ve 1-2 saat dinlenmeye bırakalım. Portakal suyunu çeken ve dinlenen kekimiz servise hazırdır. Afiyet olsun ☺️.

Portakallı Cevizli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki)
Kapalı Lavaş Pizza
Köfte Ekmek
Haşhaşlı Revani
Çatal Kurabiye
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet