Portakallı Cevizli Islak Kek

Portakallı Cevizli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 tane portakalın kabuğu
- Ceviz
Sosu için;
- 1 adet portakal suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Ceviz
Portakallı Cevizli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 adet yumurtayı ve şekeri bir kabın içerisine alıp köpük köpük olana kadar çırpalım. Daha sonra sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı alıp çırpmaya devam edelim.
- En son portakal kabuğunu ve dövülmüş olan cevizi karışımın içerisine ek edip son defa çırpalım. Yağladığımız kek kalıbının içerisine dökelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirelim. Kekimiz pişene kadar bir tencerenin içerisine portakal suyunu ve 2 yemek kaşığı şekeri alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Pişen kekimizi fırından çıkartalım. 5 dk birinci sıcaklığı çıkana kadar kekimizi bekletelim.
- İlk sıcaklığı geçen kekin üzerine portakal suyunu dökelim ve 1-2 saat dinlenmeye bırakalım. Portakal suyunu çeken ve dinlenen kekimiz servise hazırdır. Afiyet olsun ☺️.
Portakallı Cevizli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









