Etli Maklube

Etli Maklube Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet patates
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 şişe soda
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Etli Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etimizi düdüklü tencerede yaklaşık 15 dakika kadar haşlıyoruz, akabinde suyunu süzüp tavaya alıyoruz suyunu köşeye ayıralım, bu ortada pilava ekleyeceğiz 🤭.
  2. Etlerimizin üzerine bir şişe sodamızı döküyoruz.
  3. Tuzumuzu da ekleyip sodasını çeken etlerinizin altını kapatıyoruz.
  4. Tenceremize tereyağımızı ekleyip pirinçlerimizi döküyoruz.
  5. Birkaç dakika kadar kavuruyoruz ,ardından ayırdığımız et suyunu pirinçimizin üzerine döküyoruz.
  6. Pirinçimiz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Ardından patateslerimize kızartmaya başlıyoruz ben yuvarlak doğrayıp kızartıyorum hanımlar ve siz farklı formlarda de kızartabilirsiniz.
  8. Etlerimizin yarısını derin bir tencereye alıyoruz üzerine kızarttığımız patateslerimizi diziyoruz.
  9. Onun da üzerine pişirdiğimiz pilavın yarısını döküyoruz geri kalan etleri de birebir biçim katıp üzerine patates ve pilav olacak biçimde ekliyoruz.
  10. Üzerine güzelce bastırıp bir tepsiye karşıt çeviriyoruz.
  11. Etrafını dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun🌺.

Etli Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Resimli Pasta (Tam Tarif)
Eli Böğründe (Yanyana, Harika Kolay Tarif)
Çilekli Magnolia
Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Mükemmel Bir Lezzet)
Kakaolu Tarçınlı Kek
Zeytinyağlı Börülce
Hdabla | © 2025 |