Etli Maklube
Etli Maklube Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kuzu eti
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet patates
- 4 su bardağı et suyu
- 1 şişe soda
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Etli Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etimizi düdüklü tencerede yaklaşık 15 dakika kadar haşlıyoruz, akabinde suyunu süzüp tavaya alıyoruz suyunu köşeye ayıralım, bu ortada pilava ekleyeceğiz 🤭.
- Etlerimizin üzerine bir şişe sodamızı döküyoruz.
- Tuzumuzu da ekleyip sodasını çeken etlerinizin altını kapatıyoruz.
- Tenceremize tereyağımızı ekleyip pirinçlerimizi döküyoruz.
- Birkaç dakika kadar kavuruyoruz ,ardından ayırdığımız et suyunu pirinçimizin üzerine döküyoruz.
- Pirinçimiz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ardından patateslerimize kızartmaya başlıyoruz ben yuvarlak doğrayıp kızartıyorum hanımlar ve siz farklı formlarda de kızartabilirsiniz.
- Etlerimizin yarısını derin bir tencereye alıyoruz üzerine kızarttığımız patateslerimizi diziyoruz.
- Onun da üzerine pişirdiğimiz pilavın yarısını döküyoruz geri kalan etleri de birebir biçim katıp üzerine patates ve pilav olacak biçimde ekliyoruz.
- Üzerine güzelce bastırıp bir tepsiye karşıt çeviriyoruz.
- Etrafını dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun🌺.
Etli Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








