Elmas Kurabiyem
Elmas Kurabiyem Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 3 su bardağı un (yumuşak bir hamur olmalı denetimli eklensin)
Dışı için;
- Bolca toz şeker
- Kahvaltılık sürülebilir çikolata
Elmas Kurabiyem Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller birleştirilip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünden bir tık büyük modüller alınıp yuvarlanıp ortasına parmak basılıp bir çukur elde edilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175derece de 15 dakika pişirilir.
- Fırından çıktığında yumuşak kıvamlı olacaktır durdukça sertleşir 15 dakikadan fazla pişirmeyiniz.
- Soğuduktan sonra ortasına kahvaltılık çikolata sürülür.
- Ağızda dağılan enfes elmas kurabiyeler hazır… afiyet olsun.
Elmas Kurabiyem Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






