Elmas Kurabiyem

Elmas Kurabiyem Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 3 su bardağı un (yumuşak bir hamur olmalı denetimli eklensin)

Dışı için;

  • Bolca toz şeker
  • Kahvaltılık sürülebilir çikolata

Elmas Kurabiyem Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller birleştirilip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünden bir tık büyük modüller alınıp yuvarlanıp ortasına parmak basılıp bir çukur elde edilir.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  4. Önceden ısıtılmış 175derece de 15 dakika pişirilir.
  5. Fırından çıktığında yumuşak kıvamlı olacaktır durdukça sertleşir 15 dakikadan fazla pişirmeyiniz.
  6. Soğuduktan sonra ortasına kahvaltılık çikolata sürülür.
  7. Ağızda dağılan enfes elmas kurabiyeler hazır… afiyet olsun.

Elmas Kurabiyem Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütsüz Krep
Kg Verdiren Tarifim
Semizotu Salatası ️
Limon Budino
2 Renkli Tatlı
Kıymalı Dolma Biber
Hdabla | © 2025 |