Kadayıflı Şerbetli Kek
Kadayıflı Şerbetli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için :
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Keki için :
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 250 gram kadayıf
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Üzeri için :
- Kaymaklı dondurma ( tercihen olursa hoş olur)
- Antep fıstığı
Kadayıflı Şerbetli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu ekleyerek ortak ateşte kaynatalım kaynadıktan sonra soğuması için kenara alalım.
- Keki için uygun bir çırpma kabına yumurta ve şekeri ekleyip mikser ile köpürene kadar çırpalım.
- Ardından sıvı yağ da ekleyip tekrar çırpalım ve un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip tekrar çırpalım.
- Daha sonra bıçak yardımıyla küçük küçük kestiğimiz kadayıfı da ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Son olarak da ceviz de ekleyip karıştıralım ve kullanacağınız borcam yahut fırın tepsisini güzelce her yerini yağ sürerek harcımızı boşaltalım ve üzerini kaşık yardımıyla düzeltelim .
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fansız ayarda 30 dk nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Süre sonunda fırından aldığımız keki sıcakken bıçak ile dilimleyerek üzerine soğuk olan şerbeti her yerine gelecek halde yayalım ve 1 saat kadar şerbetini çekene kadar bekletelim.
- Daha sonra servis ederken üzerine 1 top kaymaklı dondurma katalım ve antep fıstığı serpelim ve servis edebilirsiniz isterseniz yalnızca antep fıstığı serperek de servis edebilirsiniz 💯💯.
Kadayıflı Şerbetli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















