Peynirli Ispanaklı İrmik Helvası
Peynirli Ispanaklı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 300 gram tuzsuz künefe peyniri
- 100 gram ıspanak yaprağı
- 1 paket süt kreması (200 ml)
Şerbet gereçleri;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri için gereçler;
- Antep fıstığı
Peynirli Ispanaklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içine,toz şeker, su, ek ederek birlikte tel çırpıcı yardımıyla karıştırıp, şekeri eritin.
- Ardından mutfak rondonun içine ,yıkanıp süzülmüş ,ıspanak yapraklarını, ve süt kremasını, düzgünce robottan birlikten geçirin.
- Tavanın içine tereyağı, sıvı yağ,un, irmik ek ederek, birlikte kısık ateşte, 10 dakika irmiği karıştırarak kavurun.
- Ardından tavanın içine,kremalı ,ıspaklı karışımı ek ederek, birlikte tekrardan 5 dakika daha, kısık ateşte irmiği karıştırarak pişirelim.
- Son olarak ,tavanın içine, şerbeti ek ederek birlikte, tekrardan karıştıralım ,şerbet çektikten sonra helvanın üzerine, tuzsuz künefe peyniri ek edin.
- Ardından peynir eriyinceye kadar kısık ateşte helvamızı karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Helva dinlendikten sonra servis tabağına bırakın.
- Son olarak üzerine antep fıstığı ile birlikte süsleyin. Afiyet olsun 🙏🪷.
Peynirli Ispanaklı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










