Peynirli Ispanaklı İrmik Helvası

Peynirli Ispanaklı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 300 gram tuzsuz künefe peyniri
  • 100 gram ıspanak yaprağı
  • 1 paket süt kreması (200 ml)

Şerbet gereçleri;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için gereçler;

  • Antep fıstığı

Peynirli Ispanaklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içine,toz şeker, su, ek ederek birlikte tel çırpıcı yardımıyla karıştırıp, şekeri eritin.
  2. Ardından mutfak rondonun içine ,yıkanıp süzülmüş ,ıspanak yapraklarını, ve süt kremasını, düzgünce robottan birlikten geçirin.
  3. Tavanın içine tereyağı, sıvı yağ,un, irmik ek ederek, birlikte kısık ateşte, 10 dakika irmiği karıştırarak kavurun.
  4. Ardından tavanın içine,kremalı ,ıspaklı karışımı ek ederek, birlikte tekrardan 5 dakika daha, kısık ateşte irmiği karıştırarak pişirelim.
  5. Son olarak ,tavanın içine, şerbeti ek ederek birlikte, tekrardan karıştıralım ,şerbet çektikten sonra helvanın üzerine, tuzsuz künefe peyniri ek edin.
  6. Ardından peynir eriyinceye kadar kısık ateşte helvamızı karıştırıp ocağın altını kapatın.
  7. Helva dinlendikten sonra servis tabağına bırakın.
  8. Son olarak üzerine antep fıstığı ile birlikte süsleyin. Afiyet olsun 🙏🪷.

Peynirli Ispanaklı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rafine Şekersiz Hurmalı Sütlaç Tarifi
Gönüllerin Tatlısı Sütlaç
Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar
Terbiyeli Tavuk Çorbası
3-2-1 Poğaça (Mayasız, Yumurtasız Poğaça Tarifi)
Beyaz Lahana Sarması
Hdabla | © 2025 |