Cevizli Havuçlu Kek

Cevizli Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Cevizli Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel havuçlarımızı yıkayıp, soyup, rendeleyip bir kenarda bekletelim.
- Cevizimizi de rondodan geçirip onu da kenarda bekletelim.
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika kadar uygunca çırpalım.
- Süt ve sıvı yağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Un kabartma tozu vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Son olarak havuç ceviz tarçını da ek edip spatulayla son sefer karıştıralım.
- Kek kalıbımızı margarinle yağlayalım (isteyen tereyağıyla yağlayabilir).
- Kek karışımımızı kaba alalım. 180°’de kekimizi 40 dakikada pişirelim.
- Fırınımızın kapağını açmayalım ki sönmesin.
- Kekimiz soğuyunca dilimleyelim ve servis edebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun…🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸
Cevizli Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

