İştah Açan Nefis Biberli Domates Turşusu (Eylül Bitmeden Yapın)

İştah Açan Nefis Biberli Domates Turşusu (Eylül Bitmeden Yapın) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kg domates
  • 1 kg yeşil biber
  • 1 bağ bağ maydanoz
  • 2 baş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

İştah Açan Nefis Biberli Domates Turşusu (Eylül Bitmeden Yapın) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle domatesleri, biberleri,maydanozu bol suda yıkayalım.
  2. Sarımsağı yarım saat evvelce bir kasede suya bırakalım (rahat soyulması için) biberleri hafif iri yemeklik doğrayalım domatesleri rendeleyelim derin büyükçe bir kaseye alalım (domatesin kabuklarını salça yapmak üzere ayırabilirsiniz ben o denli yaptım:)
  3. Daha sonra doğradığımız biberleri de rendelediğimiz domateslerin üzerine alalım maydanozu da orta halle doğrayalım .
  4. Suda bekleyen sarımsakları soyalım küçük küçük doğrayalım ,kaseye maydanoz ve sarımsağı ekleyelim.
  5. Üzerine zeytinyağı ve sıvı yağ karışımını,sirkeyi, kaya tuzunu, toz şekeri ekleyip yeterlice karıştıralım bu formda ağzını kapatalım ve 3 saat bekletelim.
  6. Süre sonunda tekrar karıştıralım ve pak kavanozlara domates turşu muzu dolduralım sıfır kapaklarla yeterlice kapatalım, bu formda 24 saat oda ısısını da bekletelim.
  7. Daha sonra turşularımızı buzdolabına kaldıralım ,burada koruma edelim.
  8. 2 gün sonrasında domates turşumuz olacaktır afiyetle tüketmeye başlayabilirsiniz. Buzdolabında bir yıla kadar kalabiliyor şimdiden kolay gelsin.

İştah Açan Nefis Biberli Domates Turşusu (Eylül Bitmeden Yapın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Falafel
Avokado Tost
Fırında Pizza Mısırlı
Yaz Salatası
Kremalı Salçalı Makarna
Tavuk Dürüm
Hdabla | © 2025 |