İştah Açan Nefis Biberli Domates Turşusu (Eylül Bitmeden Yapın)
İştah Açan Nefis Biberli Domates Turşusu (Eylül Bitmeden Yapın) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kg domates
- 1 kg yeşil biber
- 1 bağ bağ maydanoz
- 2 baş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
İştah Açan Nefis Biberli Domates Turşusu (Eylül Bitmeden Yapın) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domatesleri, biberleri,maydanozu bol suda yıkayalım.
- Sarımsağı yarım saat evvelce bir kasede suya bırakalım (rahat soyulması için) biberleri hafif iri yemeklik doğrayalım domatesleri rendeleyelim derin büyükçe bir kaseye alalım (domatesin kabuklarını salça yapmak üzere ayırabilirsiniz ben o denli yaptım:)
- Daha sonra doğradığımız biberleri de rendelediğimiz domateslerin üzerine alalım maydanozu da orta halle doğrayalım .
- Suda bekleyen sarımsakları soyalım küçük küçük doğrayalım ,kaseye maydanoz ve sarımsağı ekleyelim.
- Üzerine zeytinyağı ve sıvı yağ karışımını,sirkeyi, kaya tuzunu, toz şekeri ekleyip yeterlice karıştıralım bu formda ağzını kapatalım ve 3 saat bekletelim.
- Süre sonunda tekrar karıştıralım ve pak kavanozlara domates turşu muzu dolduralım sıfır kapaklarla yeterlice kapatalım, bu formda 24 saat oda ısısını da bekletelim.
- Daha sonra turşularımızı buzdolabına kaldıralım ,burada koruma edelim.
- 2 gün sonrasında domates turşumuz olacaktır afiyetle tüketmeye başlayabilirsiniz. Buzdolabında bir yıla kadar kalabiliyor şimdiden kolay gelsin.
İştah Açan Nefis Biberli Domates Turşusu (Eylül Bitmeden Yapın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












