Fırında Şeftali Reçeli
Fırında Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg şeftali
- 1 kg toz şeker
- 1 limon suyu
Fırında Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri güzelce yıkayalım ,çekirdeklerini çıkaralım ve küp küp doğrayalım ,fırın tepsisine şeftalileri orantılı dizelim.
- Üzerine toz şekeri her tarafına gelecek formda dökelim ,en son bir su bardağı su ve bir adet limonun suyunu gezdirelim.
- 190° ısınmış fırına tepsimizi sürelim 15 dakika sonra fırını açıp şeftali ve şekerlerini düzgünce karışması için karıştıralım tekrar fırını kapatalım.
- 180°’ye fırın ayarını indirelim şeftalileri pişmeye bırakalım ,kontrollü olarak ortada bir karıştıralım ,yaklaşık 1 buçuk 2 saat içinde reçelimiz kıvamlanacaktır.
- Reçelin kıvamını anlamak için soğuk tabak testi yapabilirsiniz soğuk tabağın üzerine bir kaç damla reçelin suyundan koyup kıvamına bakalım kıvamını beğendiğimiz vakit süreç tamamdır.
- Reçelimizi pak kavanozlara alalım ağızlarını sıfır kapaklarla sıkıca kapatalım.
- Kavanoz kapakları sonraki güne vakumlanarak tuttuktan sonra reçellerimiz serin bir yere kaldırabiliriz. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Fırında Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














