Etli Bezelye

Etli Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 250 gram dana eti
  • 2 orta uzunluk patates
  • 500 gram bezelye
  • 4 su bardağı su
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kırmızı toz biber

Etli Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta ateşte olan tencereye etleri koyalım.
  2. Biraz kavurduktan sonra sıvı yağı ve soğanı ekleyelim.
  3. Soğanlar pişene kadar kavuralım.
  4. Patatesleri ve salçayı ekleyelim.
  5. 5 dakika sonra bezelyeleri ekleyelim.
  6. Baharatları ve suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
  7. Orta ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım.
  8. Etler ve bezelyeler piştikten sonra ocağın altını kapatalım.Afiyet olsun 🙏❤️.

Etli Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Afkan Pilavi
Damla Çikolatalı Browni Kek
Soğan Çorbası
Akşam Yemeği Menüsü
Dondurmalı Çilekli Milkshake
Yumuşacık Soslu Antrikot (Videolu)
Hdabla | © 2025 |