Etli Bezelye
Etli Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 250 gram dana eti
- 2 orta uzunluk patates
- 500 gram bezelye
- 4 su bardağı su
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kırmızı toz biber
Etli Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta ateşte olan tencereye etleri koyalım.
- Biraz kavurduktan sonra sıvı yağı ve soğanı ekleyelim.
- Soğanlar pişene kadar kavuralım.
- Patatesleri ve salçayı ekleyelim.
- 5 dakika sonra bezelyeleri ekleyelim.
- Baharatları ve suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Orta ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım.
- Etler ve bezelyeler piştikten sonra ocağın altını kapatalım.Afiyet olsun 🙏❤️.
Etli Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













