Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo çilek
  • 2 kilo şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet limon suyu

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 gece evvelden çileklerimizi temizleyip genişçe bir tencereye alalım.
  2. Üzerine şekerin yarısını ek edip beklemeye alıyoruz.
  3. Ertesi gün çilekler tüm suyunu salmış pişmeye hazır olmuş oluyor.
  4. 1 gece sonra suyunu salmış çilekleri kevgir/süzek ile farklı bir kaba alıp su olan tenceremizi ocağa alalım.
  5. Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra çilekleri ekleyip üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ek edelim.
  6. Ekleyeceğimiz tereyağı beyaz beyaz köpüklenmesini engelleyecek ve reçelimizin pasparlak olmasını sağlayacak.
  7. 10 dakika, orta sıra karıştırarak reçelimizi pişirelim.
  8. Daha sonra üzerine limon suyu ek edelim.
  9. Limon suyu hem tadını dengeleyecek hem de şekerlenmeyi engelleyecek.
  10. 10 dakika kadar daha pişirelim.
  11. Kıvamını anlamak için farklı bir tabağa bir kaşık reçelden koyup soğutup kıvamına bakabilirsiniz.
  12. Reçeli sıcakken kavanozlayalım. Yapacak olanlara afiyet olsun 😊.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buz Gibi Karpuzlu Limonata
Bonfile Sandviç
Yoğurtlu Dereotlu Bezelye
Bebek Omlet
Kuru Meyveli Kurabiye
Hindistan Cevizli Bisküvili Pasta (Videolu)
Hdabla | © 2025 |