Çilek Reçeli
Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo çilek
- 2 kilo şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet limon suyu
Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 gece evvelden çileklerimizi temizleyip genişçe bir tencereye alalım.
- Üzerine şekerin yarısını ek edip beklemeye alıyoruz.
- Ertesi gün çilekler tüm suyunu salmış pişmeye hazır olmuş oluyor.
- 1 gece sonra suyunu salmış çilekleri kevgir/süzek ile farklı bir kaba alıp su olan tenceremizi ocağa alalım.
- Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra çilekleri ekleyip üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ek edelim.
- Ekleyeceğimiz tereyağı beyaz beyaz köpüklenmesini engelleyecek ve reçelimizin pasparlak olmasını sağlayacak.
- 10 dakika, orta sıra karıştırarak reçelimizi pişirelim.
- Daha sonra üzerine limon suyu ek edelim.
- Limon suyu hem tadını dengeleyecek hem de şekerlenmeyi engelleyecek.
- 10 dakika kadar daha pişirelim.
- Kıvamını anlamak için farklı bir tabağa bir kaşık reçelden koyup soğutup kıvamına bakabilirsiniz.
- Reçeli sıcakken kavanozlayalım. Yapacak olanlara afiyet olsun 😊.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















