Pilav Üstü Tavuk
Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Pilav için:
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı tavuk suyu (veya su)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- (isteğe bağlı) 1 yemek kaşığı arpa şehriye
Tavuk için:
- 2 adet tavuk göğsü yahut 4 adet tavuk but
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- (isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı pul biber yahut toz biber
- 5 su bardağı su
Pilav Üstü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
- Orta ateşte yumuşayana kadar haşlıyoruz(yaklaşık 25-30 dk).
- Haşlanan tavukları didikle, suyunu pilav için saklıyoruz.
- Pirinci suda, düzgünce yıka ve süzün.
- Tereyağı ve sıvı yağı tencerede ısıtın, istersen arpa şehriyeyi ekleyip ve kavuruyoruz.
- Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.
- 4 su bardağı tavuk suyunu ve tuzu ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alınca üstünü kapatıp 15 dk dinlendirin.
- Didiklenmiş tavuk etini sıcak tutun.
- İsteğe bağlı olarak hafif tereyağı yahut baharatla salçayı kavurup tavukları ekleyip tatlandırabilirsin.
- Servis tabağına pilavı koyuyoruz, üzerine tavukları yerleştiriyoruz.
- Yanına turşu ve domates dilimleriyle süsleyebilirsin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌸.
Pilav Üstü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









