Pilav Üstü Tavuk

Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Pilav için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu (veya su)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • (isteğe bağlı) 1 yemek kaşığı arpa şehriye

Tavuk için:

  • 2 adet tavuk göğsü yahut 4 adet tavuk but
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • (isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı pul biber yahut toz biber
  • 5 su bardağı su

Pilav Üstü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
  2. Orta ateşte yumuşayana kadar haşlıyoruz(yaklaşık 25-30 dk).
  3. Haşlanan tavukları didikle, suyunu pilav için saklıyoruz.
  4. Pirinci suda, düzgünce yıka ve süzün.
  5. Tereyağı ve sıvı yağı tencerede ısıtın, istersen arpa şehriyeyi ekleyip ve kavuruyoruz.
  6. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.
  7. 4 su bardağı tavuk suyunu ve tuzu ekliyoruz.
  8. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  9. Ocaktan alınca üstünü kapatıp 15 dk dinlendirin.
  10. Didiklenmiş tavuk etini sıcak tutun.
  11. İsteğe bağlı olarak hafif tereyağı yahut baharatla salçayı kavurup tavukları ekleyip tatlandırabilirsin.
  12. Servis tabağına pilavı koyuyoruz, üzerine tavukları yerleştiriyoruz.
  13. Yanına turşu ve domates dilimleriyle süsleyebilirsin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌸.

Pilav Üstü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Bayram Pasta Hazırlığı
Semizotlu Bazlama
Yeşilin En Güzel Hali Salçasız Ispanak Yemeği
Lor Peyniri İle Sandwich Ekmeği ( Glutensiz Enfes )
Fırında Soslu Tavuk But
Efsane Mısır Çorbası
Hdabla | © 2025 |