Domates Soslu Bulgur Pilavı

Domates Soslu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı bulgur(ben irisinden kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Üzerini geçecek kadar su (3,5 su b.)

Domates Soslu Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak soğanı ve salçayı yağda biraz kavuralım.
  2. İçerisine sarımsak ve domates ekleyelim. 5 dk pişirelim.
  3. Sonra bulgurumuzu ekleyip suyunu koyalım.
  4. Suyunu denetimli koymanızı önerem zira her bulgur farklı pişiyor.
  5. Tuzunuda ekleyıp pişmeye bırakalım.
  6. Pişince yarım saat dinlendirip servis edelım. Afiyet olsun🌸.

Domates Soslu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Usulü Lahmacun (Taş Fırında)
Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Kolay Mantı Çorbası Tarifi
Mozaik Pasta
Sakallı Poğaça
Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |